Tüzes csók az év tűzoltós képe

2011.02.07. 09:54

Internetes szavazással dőlt el, hogy mely fotók lettek 2010 legjobb tűzoltós felvételei a Lánglovagok.hu tűzoltóportálon. Az első helyezést Schultz László fővárosi tűzoltó érte el egy garázstűznél készült felvételével. A második helyezett szintén fővárosi tűzoltó lett, Csámpai Attila egy nyúl életének megmentését örökítette meg. A dobogó harmadik fokára Bisztricz Anett, a székesfehérvári tűzoltóság szóvivője állhatott, ő egy gázrobbanásban összedőlt és kigyulladt ház oltásánál fényképezett.

A Lánglovagok Egyesület különdíját Danielisz Gábor érdemelte ki, aki egy tűzoltóhagyományok szerinti húsvéti locsolkodás intim pillanatát örökítette meg.

A tűzoltóportálon 2010-ben 12 ezer fotót publikáltak. Először bárki ajánlhatott ezek közül felvételt, majd az ajánlások és a szerkesztőség döntése alapján 50 kép lett közzétéve, amelyekre a portálon 2011 előtt regisztrált fórumozók voksolhattak. A díjazottakról:

Schultz László és Csámpai Attila a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság Videó Csoportjánál teljesítenek szolgálatot. Csámpai Attila már korábban is díjazott volt, Az év fotója a Lánglovagokon 2007. versenyben a második helyezést érte el.

Bisztricz Anett a székesfehérvári tűzoltóság szóvivője, a Lánglovagok Egyesület tagja, a Lánglovagok.hu vezető hírszerkesztője. Az év fotója a Lánglovagokon 2009. versenyben a Lánglovagok Egyesület különdíját kapta.

Danielisz Gábor 2004-től segíti fotóriporterként a Lánglovagok.hu tűzoltóportált. Nap mint nap a szabadidejét áldozza, hogy a győri tűzoltóság és a környékbeli önkéntes tűzoltó egyesületek bevetéseit megörökítse, tudósítson a munkájukról.