Megerőszakolta a rokona, megölte a faluja

2011.02.09. 17:42

Egész Bangladest felbolygató per kezdődik csütörtökön az ázsiai ország fővárosában, Dakkában. A per négy vádlottja egy falu vallási bíróságának tagjai voltak. A testület januárban 100 ostorcsapásra ítélt egy 14 éves kislányt, paráznaságért. A vád szerint lefeküdt nős unokatestvérével, egy 31 éves férfival.

A büntetés mindenképpen brutális volt, de annak tekintetében különösen az, hogy a kislányt az unokatestvére megerőszakolta. Az erőszakról a vallási bíróság is tudott, hiszen a férfit ezzel meg is vádolták, ám ő a büntetés elől elszökött. Őt azóta elfogták, és polgári bíróság előtt kell nemi erőszakért felelnie, számolt be a BBC.

A kislány 80 ostorcsapás után elájult. Ekkor abbahagyták kínzását, kórházba szállították, ám ott hat nap múlva belehalt sérüléseibe. A helyiek el akarták tussolni az ügyet, ám azóta fővárosi orvosok boncolás alapján megállapították, hogy lány azért halt meg, mert elvérzett.

Az ügy azért is okoz botrányt, mert a vallási alapú törvénykezést, a hagyományos iszlám jogrendszert egy éve betiltották Bangaldesben.