Eszter, Eliza
EUR 383,91 Ft
USD 358,75 Ft
14 °C
24 °C

Újabb per kezdődött Stadler József ellen

2011.02.09. 15:33

A vádirat ismertetésével és az elsőrendű vádlott vallomástételével kezdődött szerdán a Stadler József és két társa elleni büntetőper a Bács-Kiskun megyei Bíróságon.

A vállalkozót egyebek mellett jelentős kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás kísérletével, folytatólagos adócsalással, magán- és közokirat-hamisítással, illetve a számvitel rendjének megsértésével vádolják.

Stadler József és vádlott-társai a vádiratot hallgatják (Fotó: Bugány János)
Stadler József és vádlott-társai a vádiratot hallgatják (Fotó: Bugány János)

Stadler József a vádirat ismertetése után vallomástételre jelentkezett. Farkasné Kramolis Andrea bíró kérdéseire válaszolva tagadta bűnösségét az ellene felhozott vádakban, és hangsúlyozta: vállalkozóként jóhiszeműen és a törvényi előírásoknak megfelelően járt el.

Szerinte egyetlen fillérrel sem károsította meg a költségvetést, és amióta előző börtönbüntetéséből szabadult, egy forint áfát sem kapott vissza.
Előfordulhattak a partnercégeitől befogadott számlák között hibásak, de ezeknek a kiszűrése nem az ő dolga - mondta.

Stadler József vallomást tesz a vádlottak padján ülve (Fotó: Bugány János)
Stadler József vallomást tesz a vádlottak padján ülve (Fotó: Bugány János)

A most kezdődő perben összesen három tárgyalási napot jelölt ki eddig az ügyet tárgyaló bíró.

Február 16-án a tanúk és a szakértők következnek, és elképzelhető, hogy már február 23-án ítéletet hirdet az ügyben a Bács-Kiskun megyei Bíróság.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Bankszámla