Fél szemére megvakult az elfogásakor

2011.02.14. 09:12

Egy érdi férfi azt állítja, egy rendőri intézkedés során ütés érte a halántékát, emiatt a jobb szemére megvakult, írja a Bors.

A kamionsofőrként dolgozó D. Jánost egy év letöltendő szabadságvesztésre ítélték, de nem vonult börtönbe, ezért körözték.

Testvére elmondása szerint amikor megtalálták, "öten-hatan ugrottak rá, lenyomták a földre, és megbilincselték. Eközben a jobb halántékát erősen beütötte". Átadták a bv-intézetnek, ahol jelezte, hogy baj van a szemével, leszakadt a retinája.

D. János jelenleg a tököli rabkórházban van, szemműtétet végeznek el rajta, még hat operáció vár rá. Az orvosok szerint maradandó látáskárosodást szenvedett, valószínűleg soha többé nem vezethet.

Ügyvédje peren kívül próbál megállapodni a rendőrséggel, ha nem sikerül egyezségre jutni, a bíróságon folytatódik az ügy.

A Pest megyei rendőr-főkapitányság közölte: a férfit elfogták és előállították, majd sérülés- és panaszmentesen átadták a bv-intézetnek. A rendőri intézkedést az állomány illetékes parancsnoka jogszerűnek és szakszerűnek minősítette, mellyel szemben az elfogott személy nem élt panasszal.