Fejfájás, migrén, levertség szerdán

2011.02.16. 10:36
Nem túl kegyes velünk az időjárás, egész héten felhős lesz az ég. Ma északon lehet kisebb havazás, a felhőzet csak rövid időre szakadozhat fel, esők, záprok jönnek.

Szerda estig az ország egész területén többnyire erősen felhős lesz az ég, csak délelőtt délnyugaton szakadozhat fel rövid időre a felhőzet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Északkeleten, keleten lehet kisebb havazás, majd átmeneti csapadékszünet után késő délutántól délnyugat felől egyre többfelé valószínű eső, záporeső. A keleti, délkeleti szél időnként megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 0, +5 fok között alakul, de délnyugaton ennél melegebb is lehet. Késő estére -1, +4 fok közé hűl a levegő.

Kilátások csütörtöktől vasárnapig

A hét további részében is erősen felhős lesz az ég, az időszak végén szakadozik fel nagyobb területen, hosszabb időre a felhőzet. Több helyen várható csapadék: eső, zápor, de kezdetben északon, északkeleten havazásra, majd havas esőre lehet számítani. A hét végén pedig hózáporok alakulnak ki.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 30 százalékán lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 fok körül, majd 0, -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet az időszak nagy részén 2, 8, a végén 0, +6 fok között várható.

Orvosmeteorológia

A melegfrontokkal együttjáró tünetek lesznek meghatározóak: fejfájás, migrén, levertség jelentkezhet.