Kétszer fosztották ki az összevert időseket

2011.02.17. 13:18
Öt embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy januárban Hajdúhadházon brutálisan bántalmazott, majd kifosztott otthonában egy 81 éves asszonyt és 60 éves fiát. Mindkettőjüket életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a mentők. Az öt támadó előzetes letartóztatásban van.

A helyszínen alig találtak nyomokat. Az asszonyt sérülése miatt nem tudták kihallgatni, fia pedig csak annyit tudott elmondani, hogy a kutyák ugatására ment ki az udvarra, majd valakik nekiestek, bántalmazták, amitől eszméletét vesztette, közölte Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A férfi édesanyja feltehetően szintén a zajokra lépett ki az udvarra, őt a lakás ajtajában érte a támadás. Az első gyanúsítottat már másnap őrizetbe vették a nyomozók. Társait pár nappal később szervezett akcióban fogták el a helyi rendőrök és a a megyei nyomozók.

A megalapozott gyanú szerint két 23 éves férfi és 17 éves társuk pénzt akart szerezni. A kutyaugatásra kilépő férfit és később édesanyját is bántalmazták. Az ájult férfitól elvették pénztárcáját és iratait.

Az egyik idősebb támadó később két másik társával (az egyik 16 éves) még visszatért a helyszínre, hogy értékek után kutasson. Nem törődtek azzal, hogy a két idős ember eszméletlenül fekszik a földön. Mindössze négyezer forintot zsákmányoltak tőlük.

Életveszélyt okozó testi sértés, csoportosan elkövetett kifosztás és segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.