Két vezetőt jelentettek fel a motoros rendőr halála miatt

2011.02.18. 07:08
Egy már nyugdíjas és egy ma is aktív rendőri vezető ellen feljelentést tett a rendőrség a 2009 augusztusában a Mátrában szolgálatteljesítés közben halálos motorbalesetet szenvedett Szegedi Henrik ügyében. A belső vizsgálat szerint tudták, hogy Szegedi motorja életveszélyes lehet, mégsem tettek semmit, írja a Népszabadság.

Legalább két rendőri vezető tudta, hogy éles kanyarban életveszélyes lehet Szegedi Henrik BRFK-tól kölcsönkapott szolgálati motorja, mégsem tettek semmit "a motorba kódolt tragédia megelőzéséért". A rendőrség mindkettőjüket feljelentette az ügyészségen, olvasható a Népszabadságban.

Szegedi motorját – és még nyolc másikat – egy budafoki kft. szállította le a BRFK-nak 2007. június 6-án. A cég formailag közbeszerzésen nyerte el a Suzukik szállításának jogát. Egy rendőrségi jelentés szerint a céggel kötött szerződés szerint a szállító felelt a műszaki tartalomért.

Az ORFK még vizsgáltatja a motor beszerzésének körülményeit is. Például azt, hogy miért egy nevenincs budafoki kft.-től vásárolt a BRFK motorokat, és nem közvetlenül a gyártótól.

A lap rendőrségi forrásai szerint egyáltalán nem zárható ki, hogy az ügyben további feljelentések lesznek.

Szegedi Henrik szolgálatteljesítés közben szenvedett halálos balesetet a 24-es főúton Mátraháza és Parádsasvár között.