Hét évet kapott a darabolós gyilkos

2011.02.21. 12:58 Módosítva: 2011.02.21. 14:13
Hét év börtönbüntetést kapott első fokon hétfőn a Pest Megyei Bíróságon a kerepesi darabolós gyilkos. A férfi egy 2 kilós kalapáccsal 2008 márciusában agyonverte korábbi feleségét, majd a feldarabolt holttestet a Dunába dobta. Az ítélet nem jogerős.

A kerepesi házaspár kapcsolata korábban megromlott, mert a nő sokat ivott és pszichiátriai betegsége is volt. A későbbi darabolós gyilkos csak közös kislányuk miatt maradt együtt egy ideig a feleségével, de a sűrűsödő konfliktusok, veszekedések és verekedések miatt 2007-ben elváltak. A bíróság által jóváhagyott egyezség szerint közösen használták kerepesi lakásukat, de a volt férj elhatározta, hogy megöli exfeleségét. 2008 március 20-ról 21-re virradó éjjel a férfi egy 2 kilós kalapáccsal legalább 4 ütéssel betörte az asszony fejét. A vérnyomokat sósavval próbálta eltüntetni, a holttestet pedig feldarabolta és kövekkel nehezített szemeteszsákokban a Dunába dobta.

Szalay Csaba bíró az ítélet szóbeli indoklásában kiemelte, hogy a férfi tette megtervezett volt, de nem érte el az úgynevezett előre kiterveltség mértékét. Mivel a vádlott a gyilkosság elkövetésének idején büntetlen előéletű volt és példásan igyekezett nevelni most 11 éves kislányukat, a bíróság a kiszabható maximum 15 év helyett 7 év börtönre ítélte. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbez. A vádlott előzetes letartóztatásban marad.