Védelmet ajánlottak a Patrióta bárnak

2011.02.23. 16:58
A veszprémi Patrióta bár üzemeltetője, Kelemen Ádám azt vallotta nyomozati vallomásában, hogy a helybéli Beéry testvérek még a Cozma-gyilkosság előtt védelmet ajánlottak nekik, de ő és a társa kamerák felszerelése mellett döntött, mert az olcsóbb.

A tanú a Cozma-ügy tárgyalásán elmondta, hogy a gyilkosság éjszakáján, 2009. február 8-án a bárba Beéry Csaba és Beéry Tamás vezetésével érkeztek libasorban a kigyúrt férfiak, és a tetőtéri bárt foglalták el.

A Beéry testvérek a Cozma-üggyel kapcsolatban csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt folyó perben nyolcad- és kilencedrendű vádlottak, az emberölés bűntettében pedig tanúként szerepelnek.

Nem látta a verekedést

Kelemen Ádám azt vallotta, csak utólag értesült arról, hogy a bárba beözönlő társaság már a bejáratnál kötekedett a vendégekkel, hangoskodott, a bár egyik női alkalmazottját megsértették, két nőt inzultáltak.

Az üzemeltető elmondta, hogy az emeleti bárban volt, emiatt sem a diszkóbeli, sem az utcai verekedést nem látta. Mint tanúvallomásában szerepel: amikor leért a kijárathoz, a biztonsági emberük azt mondta neki, hogy "ezt már nem hiszem el".

Kint az utcán már csak azt látta, hogy Marian Cozma mozdulatlanul fekszik a földön és sporttársa, Zarko Sesum térdel mellette. Ő Sesumot felsegítette és a falhoz vezette, mert bedagadt a szeme, és nem látott, vallotta a tanú, kitérve arra is, hogy eközben látott a helyszínről elfutó embereket. Hallotta, hogy valaki azt kiáltozta: "lelőtték, lelőtték", és látta Marian Cozma szívtájéki vérző sebét.

Kétmilliós kár, ötvenezres számla

A Patrióta üzemeltetője szerint a társaság több mint ötvenezer forintos kifizetetlen számlát hagyott hátra, a bárban pedig több mint kétmillió forintos kár keletkezett. Kelemen Ádám elmondta: a történtek után még kinyitották a bárt és a diszkót, de vendégek nem mentek, csak újságírók keresték őket, így két hónap múltával bezártak.

A továbbiakban a bíróság olyan tanúk nyomozati vallomását ismertette, akiket a tárgyalásra nem idézett meg, és csütörtökön is ilyen vallomásokat ismertet a bíró.