Akkorát zsidózott a híres divattervező, hogy letartóztatták

2011.02.25. 16:16
Reszket a divatvilág: Párizsban rövid időre letartóztatták a világ egyik leghíresebb tervezőjét, a Dior-os John Gallianót, aki rasszista támadást intézett egy pár ellen.
John Gallian
John Gallian

Egyelőre senki sem tudja pontosan, mi történt abban az elegáns, Párizs Marais negyedében álló kávéházban, ahol csütörtökön este rövid időre őrizetbe vették Gallianót. Ami biztos, hogy a Dior divatház a nyomozás végéig felfüggesztette az állásából a vezető tervezőt.

A beszámolókból az derül ki, hogy az extrém külsejéről is híres tervező a francia főváros zsidónegyedének számító Marais egyik kávéházának fedett teraszán alkoholizált, amikor a jelenlévők döbbenetére felpattant, és zsidóellenes trágárságokat zúdított egy ott fogyasztó párra. A jelenet annyira heves volt, hogy rendőrt hívtak, és Gallianót rövid időre őrizetbe is vették. Az előzményekről még semmit sem tudni.

A Dior divatház nulla toleranciát tanúsít, ha rasszizmusról, antiszemtizmusról van szó - szögezte le közleményében Sidney Toledano elnök-vezérigazgató.

Galliano a sztárokkal haverkodó sztártervező prototípusa, Párizsban kiöregedett (Helena Christensen, Naomi Campbell) és még aktív (Kate Moss) szupermodellekből álló udvartartással bulizik, de a haveri körébe (és kuncsaftjai közé) tartozik Madonna és Kylie Minogue is.

A tervező éppen hajrázott egyébként, hiszen március negyedikén mutatják be a Dior új kollekcióját.