Elmeorvos vizsgálja a tescós lövöldözőt

2011.02.28. 07:11 Módosítva: 2011.02.28. 07:15

Öngyilkosságot kísérelt meg nemrég a börtönben B. Gábor, akit tavaly augusztusban tartóztattak le, miután több biztonsági őrre is rálőtt a Váci úti Tescóban, értesült a Blikk. A 24 éves férfit most az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben vizsgálják.

B. Gábort beszámíthatónak találta az orvosszakértő, annak ellenére, hogy családjában többen öngyilkosok lettek, és voltak, akik pszichiátriai ellátásra szorultak.

"Az előzetes letartóztatást meghosszabbító Budai Központi Kerületi Bíróság aggályosnak találta az elmeszakértői véleményt védencem tárgyaláson tanúsított mentális állapota, valamint öngyilkossági szándéka miatt. Ezért májusig elrendelte pszichiátriai kezelését" – mondta Mile Adrienn, B. Gábor ügyvédje, aki egyetért az elmemegfigyeléssel, és indítványozni fogja egy új szakértő kirendelését, mivel a korábbi nem vette figyelembe a fiatalember családjában fennálló pszichés problémákat.

A férfi azért kezdett lövöldözni, mert lopáson érték a biztonsági őrök. Az egyik őrt a karján, míg társát a hasán érte lövés.

A mai napig nem derült ki, mi volt az eset kiváltó oka. B. Gábor ugyanis azt vallotta, nem akart embert ölni, csak pillanatnyi elmezavar miatt lövöldözött.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport