Újabb antiszemita vádak a divattervező ellen

2011.02.28. 19:22

Újabb antiszemita incidenssel vádolják John Gallianót, a Dior-ház péntek óta felfüggesztett világhírű divattervezőjét. Gallianónak hétfőn meg kellett jelennie a rendőrségen.

Galliano ellen egy pár tett panaszt a múlt héten, állításuk szerint a gibraltári születésű brit tervező fajgyűlölő és antiszemita kijelentéseket tett rájuk egy párizsi bisztró teraszán. A Dior-ház felfüggesztett vezető tervezője hevesen tagadta a vádakat, és a maga részéről rágalmazás és becsületsértés miatt nyújtott be keresetet.

Az 50 éves Galliano azonban nincs könnyű helyzetben, a Le Parisien hétfői számában megszólaltatott egy nőt, aki szintén antiszemita kirohanások miatt jelentette fel a tervezőt. A nőnek két tanúja is van, de annak idején azért nem tett feljelentést, mert Galliano láthatóan ittas volt az incidens idején, írta az újság. Az újabb eset után azonban meggondolta magát.

A The Sun hétfőn olyan videófelvételt töltött fel internetes oldalára, amelyen a divatcézár Adolf Hitlert élteti. Franciaországban szigorúan büntetik az antiszemita megjegyzéseket, és akár fél éves börtönbüntetést is kiszabhatnak az ilyen esetekben.