Húszmilliót követelnek a rendőrségtől

2011.03.03. 09:01

Egy család polgári pert indít a rendőrség ellen, mert szerintük részben az ő hibájuk, hogy a családfő, a 32 éves Kurtán Pál nyaktól lefelé teljesen megbénult, írja a Blikk.

A házaspár még 2007. június 20-án a fővárosi Kerepesi úton sétált, amikor rájuk támadt a nő volt élettársa, és nyakon lőtte az újdonsült férjet. B. Attilát a bíróság jogerősen 18 év fegyházra ítélte.

A támadó a lövöldözés előtt többször is fenyegetőzött, sőt, 2007-ben, betörve a pár lakására, fegyverrel fogva tartotta őket, majd reggel Melinda akkor tízéves lányát túszként elhurcolta. Ezután a család személyi védelmet kért a rendőrségtől, ám elutasították a kérelmüket. Úgy vélték, esetükben nem álltak fenn ennek feltételei.

"Többszöri kísérletük ellenére sem sikerült a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal megegyezniük. Ezért ügyfeleim úgy döntöttek, hogy polgári perben érvényesítik kártérítési igényüket: húszmillió forintot, plusz eddigi, a rokkantsággal kapcsolatos költségeik megtérítését kérik" – mondta Réti Sándor, a család ügyvédje.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport