Öngyilkosságra buzdították a Facebookon a pécsi gimnazistákat

Index, MTI
2011.03.03. 18:09
Egy esemény meghívó miatt nem csak a rendőrség vizsgálódott, de a Pécsi Tudományegyetem gyakorlógimnáziumában hangosbeszélőn figyelmeztette a diákokat a közelgő veszélyről az igazgató.

Csoportos öngyilkosságra buzdított pécsi gimnazistákat egy, a Facebook közösségi portálon megjelent felhívás, mindez azonban nem vezetett tragédiához - adta hírül csütörtökön a Pécsi Újság hírportál.

A felhívás valójában egy esemény meghívója volt Suicide felirattal és utána rengeteg felkiáltójellel. A közösségi oldalról azóta már eltűnt esemény meghívó csütörtök éjfél és hajnali fél négy között jelölte meg az öngyilkosságok elkövetésének idejét. A Pécsi Újság honlapján található kép szerint egyébként legalább 21-en jelezték, hogy részt vesznek a közös öngyilkosságon, de aztán persze senki nem halt meg.

A viccet komolyan vették a hatóságok, pedagógiai intézet minden iskolának továbbította a rendőrség ezzel kapcsolatos közleményét, így történhetett, hogy a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumának igazgatója, Magasi András az intézmény egyik szünetében hangosbeszélőn hívta fel a diákok figyelmét a veszélyekre a lap szerint. Ezt az információt kérdésünkre a gimnáziumban többen megerősítették: tényleg az iskola zártláncú rendszerén szólta diákokhoz az igazgató az öngyilkossági felhívás miatt.

Az igazgató a Pécs Újságnak azt mondta: azért fordult a tanulókhoz, mert "nem lehet tudni, mennyire kell komolyan venni egy ilyen beírást". Megjegyezte, minden diákja elítélte a facebookos felhívást.

Többet egyelőre nem tudni a facebookos bejegyzésről. Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője ugyanis a lap munkatársának semmit sem kívánt elárulni arról, mire jutottak az ügyben. A Pécsi Újság úgy értesült, hogy a rendőrség - bűncselekmény hiányában - nem indított nyomozást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport