Megtalálhatták a dunaszerdahelyi mészárlás vádlottjainak holttestét

2011.03.07. 17:47

Megtalálta a szlovák rendőrség néhány napja a dunaszerdahelyi Raisz Szilárd és Csaba holttestét, állítja a joj.sk. A rendőrség szervezett bűnözés elleni részlege a hétvégén két holttestet ásott ki a Nagyszombati kerületben, a lap szerint a dunaszerdahelyi mészárlással vádolt Raisz-fivérek holttestét. A két holttestet szakértők vizsgálják.

Raisz Csabát és Raisz Szilárdot azzal vádolják, hogy közreműködtek a 12 évvel ezelőtti, a dunaszerdahelyi Fontána bárban elkövetett tízes gyilkosságban. Emiatt öt évig vizsgálati fogságban voltak, mivel azonban ennyi a vizsgálati fogság törvényben megszabott maximális időtartama, szabadlábra helyezték őket.

A két testvér 2008-ban tűnt el nyomtalanul. Szemtanúk a dunaszerdahelyi Max bevásárlóközpontban látták őket utoljára, ahonnan egy üzleti tárgyalásra készültek. A mészárlás állítólagos megrendelőjét, Sátor Lajost még régebben keresi a rendőrség.

Jaroslav Spišiak, az országos rendőrfőkapitány a Paraméter megkeresésére sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem kívánta a hírt. "Amint érdemi információval tudunk majd szolgálni a Raisz-fivérek eltűnése ügyében, mint minden egyéb esetben, annak rendje-módja szerint tájékoztatjuk a közvéleményt" – mondta.