Miközben az anya kint fejt, bennégett hét gyereke

2011.03.09. 13:18
Kísérteties körülmények között halt meg egy szigorú protestáns szektához tartozó amerikai házaspár 7 gyereke, amikor leégett a család pennsylvaniai háza.

Kedd este égett halálra a hét - hét hónapos és 11 éves kor közötti - gyerek a Harrisburg közelében található Loysville-ben, miközben mindkét szülő a házon kívül, de annak közelében tartózkodott. A testvérek között hat kislány és egy kisfiú volt.

A rendőrség szerint az anya az istállóban fejte a tehenet, az apa pedig a háztól nem messze leparkolt teherautóban szunyókált. A férfi este tíz felé ment el otthonról, munkaügyben, majd leállt a farmjuktól másfél kilométernyire és elaludt a vezetőülésben.

Ekkortájban szaladt ki az egyetlen túlélő, egy három éves kislány a házból az anyjához, hogy odabent valami füstöl. A nő kiszaladt az istállóból és látta, hogy ég a ház. Elrohant a szomszédokhoz segítségért, de csak a harmadik helyről tudta híni a tűzoltókat. Ezután talált rá a közelben szunyókáló férjére. Az ablakon dörömbölve felébresztette. Mire visszaértek a házhoz, az már lángokban állt és tűzoltók próbálták eloltani.

A hat lány és a fiú a füstmérgezésbe haltak bele.