Presszó és könyvelő is lopta az áramot Tiszavasváriban

2011.03.10. 19:07
Mintegy ötven kereskedelmi egység, köztük presszó, szolárium, kisvendéglő, könyvelőiroda is lopta az áramot Tiszavasváriban - ez derült ki a rendőrség és az E.ON Hungária Zrt. közös akciója során csüötörtökön. Rajtuk kívül még százötven illegális fogyasztó ellen indult eljárás.

Az áramlopások felderítésére tartott közös ellenőrzést a Tiszavasvári Rendőrkapitányság és az E.ON Hungária Zrt. csütörtökön. A mintegy száz ember bevonásával zajló nagyszabású akcióban elsődlegesen a vendéglátóipari egységeket ellenőrizték. Arra voltak kíváncsiak, befolyásolják-e a mérőórákat, és ha már ott voltak, egyúttal magánházakat is ellenőriztek. Végül meglepően sok olyan esettel találkoztak, amikor magánházakba vezettek az utcai hálózatra életveszélyes módon rácsatlakozott kábeleket.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: mintegy ötven kereskedelmi egység (presszó, szolárium, kisvendéglő, könyvelőiroda) esetében szabálytalan áramvételezés gyanújával, műszaki szakértő bevonásával indult eljárás, valamint mintegy százötven magáncélú fogyasztó ellen is büntetőeljárást indított a Tiszavasvári Rendőrkapitányság. Egy férfit rendzavarásért szabálysértési őrizetbe vettek, mert zavarta a hatóság munkáját és verekedni próbált az intézkedő rendőrökkel.