Ambrus
-1 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Új arcot kapott a bankrabló

2011.03.11. 07:14 Módosítva: 2011.03.11. 09:25

Rendbe hozták annak a bankrablónak az arcát, aki tavaly márciusban a budapesti Erste-központban fejbe lőtte magát, miután látta, hogy nincs esélye menekülni, írja a Blikk.

Ügyvédje szerint T. Krisztián eddig legalább négy beavatkozáson esett át, amely között akad életmentő műtét, de plasztikai helyreállító beavatkozás is. A szájürege és a nyelve roncsolódott, három foga is hiányzik, de már tud beszélni. Vallomást még nem tett.

Karsay Ákos, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) sajtósa a lapnak elmondta, a plasztikai műtétek közül az OEP kizárólag a helyreállító műtéteket finanszírozza, a szépészeti beavatkozásokat nem. "A finanszírozás nem függ attól, hogy a beavatkozás baleset vagy például öngyilkossági kísérlet következtében szükséges", közölte.

A 29 éves budapesti férfi tavaly március 19-én sétált be a Népfürdő utcai Erste-központba. A biztonsági őrnek feltűnt a gyanús viselkedése, ezért megpróbálta rácsukni az ügyféltér ajtaját. A támadó ekkor elővette 9 milliméteres kaliberű pisztolyát. Egy gézszerű anyagból készült maszkot tett az arca elé, majd verekedni kezdett a biztonsági őrrel. Amikor látta, hogy kilátástalan a helyzete, maga ellen fordította a fegyverét.