Betörők miatt nincs tanítás egy székesfehérvári iskolában

2011.03.16. 15:33

Betörés miatt szünetelt a tanítás szerdán a Vasvári Pál Gimnáziumban, Székesfehérváron. Amit lehetett, elvittek vagy összetörtek, megrongáltak a betörök a hét végén.

A betörést szerdán reggel a büfés fedezte fel, mivel a büfé vasrácsát felfeszítve jutottak az épületbe a betörők.

Az igazgató azt mondja az elsődleges becslések szerint a kár meghaladja az egymillió forintot, de még nem tudni, mennyi műszaki eszközt, laptopot vittek el. A helyszínelés tart. Mindenkit hazaküldtek reggel az iskolából, csütörtökön feltehetően már lesz tanítás.

A tolvajok hatalmas pusztítást végeztek. A bútorok és helyiségek ajtaján nemcsak a zárakat feszítették fel, hanem néhányra még lyukat is vágtak. A folyosókon, irodákban minden felborítottak, a szekrények tartamát a földre szórták. Az egész irodasort felfeszítették pénzt, laptopot, magnót vittek el.

Feszegették a páncélszekrényeket is, az egyiket fémvágóval próbálták kinyitni, de egyiknél sem jártak sikerrel. A tanulók folyosón lévő szekrényeiből 100-150-et tettek tönkre. Az első becslések szerint az egymilliót is meghaladja a kár, mondta Horváth József, az iskola igazgatója.