Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Hét évet kaphatnak a csecsemőcsempészek

2011.03.22. 21:11

Hét év börtönbüntetéssel számolhat az a két francia állampolgár, akik ládába rejtve akartak Magyarországra csempészni két lánycsecsemőt az ukrán-magyar határ Asztély-Beregsurány átkelőhelyén – adta hírül kedden az ungvári ua-reporter.com hírportál.

A portál szerint az ukrán vámosok hétfő reggel egy Mercedes típusú furgon vámvizsgálata során az ágyneműtartó ládában két csecsemőre bukkantak. Az egy hónaposnál alig idősebb lánygyermekeknek előzőleg valószínűleg altatót adtak, mert nem reagáltak a külső ingerekre. A furgonban utazó két francia állampolgárságú férfit – apát és fiát – az ukrán hatóságok őrizetbe vették.

A férfiak a vámosoknak bemutatták a csecsemők születési anyakönyvi kivonatát, amelyet a Kijev megyében található Szvjatosinszkij járásban állítottak ki. Az okmányban az őrizetbe vett francia állampolgárok egyike szerepelt a gyermekek apjaként. A hírportál értesülése szerint a két férfi korábban az egyik ukrajnai béranyaközpont ügyfele volt.

A két csecsemőt Munkácson, a megyei gyermekkórházban tartják megfigyelés alatt. A hatóságok jelenleg a gyermekek születési bizonyítványának eredetiségét vizsgálják, és kutatnak a gyermekeket világra hozó anyák után.