Életfogytig tartó fegyházat kapott nagyanyja megöléséért

2011.03.23. 11:56

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte nem jogerősen szerdán a Tolna Megyei Bíróság a nagyanyját 2009 novemberében brutálisan megölő tolnanémedi férfit.

A bíróság Domján Gábort aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, a szabadságvesztés mellett tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint egymillió 715 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte. A vádlott legkorábban 30 év után bocsátható feltételesen szabadlábra.

A 32 éves férfi 2009. november 26-án követte el tettét. Ellopta a korábban őt nevelő, 82 éves nagyanyja 70 ezer forintos nyugdíját, azt a helyi italboltban eljátszotta, majd visszament az idős asszonyhoz, és a veszteség miatti indulat, illetve a nagymama pénz miatti számonkérése miatt egy fejszével megölte. A vádlott tizenegyszer sújtott az ágyban fekvő, ellenállásra képtelen áldozat fejére.

A bíróság a korábban rablásért és szeméremsértésért elítélt vádlott javára értékelte torz személyiségszerkezetét. A pszichológus szakértő korábbi nyilatkozata szerint a férfi pszichopátiás személyiség, állapota sem gyógyszeresen, sem pszichoterápiával nem javítható, és fennáll a bűnismétlés veszélye.

Az ügyész az ítélet tudomásul vételére három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport