Tilos a dohányzás a Balaton-parton

2011.03.26. 20:10 Módosítva: 2011.03.26. 20:10
A rengeteg eldobált csikk miatt hozták a rendeletet. A parttól távolabb már rá lehet gyújtani.

Májustól tilos a dohányzás a Balaton-parton, Zamárdi környékén. A település három kilométer hosszú szabadstrandján akár harmincezer forintos büntetést is fizethet az, aki rágyújt majd. Az önkormányzatnál azt mondták: nyáron naponta több ezer csikket kellett összeszedni a dohányzó fürdőzők után, ezért döntöttek így - hangzott el szombaton az RTL Híradóban.

Padon cigizni szabad

A tiltás csak a part menti 25 méteres sávra vonatkozik. A sétány melletti padokon már rá lehet gyújtani - azt ígérik, hogy itt lesznek majd csikkgyűjtők is.

Ezen a zamárdi partszakaszon rendezik nyaranta a Balaton Sound Fesztivált, július elején naponta több tízezer fiatal bulizik itt. Arra az időszakra nem vonatkozik a tiltás, a szervezőknek azonban a fesztivál után éppen olyan állapotban kell átadniuk a területet, mint amilyenben átvették.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Biztosítás