Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Hőkamerával találták meg a skizofrént

2011.03.27. 13:10
Sikeres akciót hajtott végre a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat és a rendőrség vasárnapra virradóra Kiskovácsi környékén, ahol megtaláltak egy eltűnt pszichiátriai beteget.

Szombaton késő este riasztotta a kutató-mentőket a szentendrei rendőrség ügyelete, segítséget kérve egy 40 év körüli férfi megtalálásához. Az információk szerint a skizofrén és cukorbeteg férfi átmászott a kiskovácsi szanatórium kerítésén, majd nyoma veszett.

A keresésében a rendőrökön és a kutató-mentőszolgálat munkatársain kívül az épp náluk vendégeskedő osztrák vöröskereszt mentőkutyás egységének tagjai is részt vettek. A harminc emberből és kilenc kutyából álló csapat 100 négyzetméteres körzetekben fésülte át a közeli erdőbe vezető földutakat, miután a nyomkövető rendőrkutya nyomot vesztett. A nehézzé vált terepen a kutató- mentőszolgálat nyolc kutyája légszimattal igyekezett a keresett személyre bukkanni, miközben egy hőkamerával Pilisszentkereszt irányába haladva a főútról pásztázták az erdőt.

A sötétben 80- 100 méterre ellátó hőkamera hozta meg a sikert: eltűnése helyétől 800 méterre megtalálták az akkorra már kihűlőfélben lévő férfit. A beteget visszavittek a szanatóriumba, ahol megfelelő ellátásában részesült.