Megkezdődik a bozótvágós gyilkos pere

2011.03.29. 06:31
Előre kitervfelt, különös kegyetlenséggel elkövetett kettős emberölés vádjával állítják bíróság elé F. Lászlót. A salgótarjáni férfi a vád szerint 2009. december 14-én már reggel eltervezhette, hogy kivégzi volt szerelmét és annak új barátját, este hidegvérrel le is mészárolta őket egy bozótvágó késsel.

A vádirat ismertetésével kedden megkezdődik a salgótarjáni bozótvágós gyilkosság vádlottjának pere a Nógrád megyei bíróságon Balasagyarmaton. A vád szerint F. László 2009. december 14-én előre kitervelten, különös kegyetlenséggel gyilkolta meg K. Kittit és K. Krisztiánt.

A vádirat szerint F. a gyilkosság reggelén kifigyelte, hogy volt barátnője és annak új barátja reggel együtt mentek dolgozni egy belvárosi üzletbe. Ezután egy salgótarjáni boltban vásárolt egy 49 centiméter pengehosszúságű, 5-7 centiméter pengeszélességű bozótvágókést.

Kaszabolt

Este a Pécskő úti élelmiszerboltnál látta meg a párt. Dulakodás kezdődött, a sértettek a bolt felé mentek, F. pedig az autójához, ahol magához vette a machetét, majd a sértettek után szaladt.

Előbb a férfira sújtott le többször, levágta jobb kézfejét, majd a nő fejére vágott, többször is, azután is, hogy az áldozat elesett.

Ezután a boltba menekülő K. Krisztián után ment, kétszer lesújtott a felsőtestére, majd a földre zuhanó áldozata fejére, hétszer.

A gyilkosság után nyugodtan kiment a boltból, elsétált a haldokló nő mellett és autójával elmenekült. A rendőrök még aznap elfogták.

Eszénél volt

Az igazságügyi elmeszakértő szerint F. László sem a vizsgálat, sem a bűncselekmény idején nem szenvedett elmebetegségben, tudatzavarban, szellemi leépülésben, gyengeelméjűségben. Meglévő személyiségzavara nem korlátozta cselekménye következményeinek felismerésében.

A Nógrád Megyei Bíróság március 29-e és április elseje, illetve május 25-e és 27-e között tűzte ki a tárgyalási napokat. Az ügyészség indítványára 24 tanú mellett két igazságügyi orvos szakértőt, egy igazságügyi elmeorvos szakértőt, és egy igazságügyi klinikai szakpszichológust is megidéznek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport