Tribuszerné tizenkét rendbeli csalás gyanúsítottja

2011.03.29. 13:10 Módosítva: 2011.03.29. 13:24
Újabb csalásokkal gyanúsítja, hatóság félrevezetése matt pedig a közelmúltban az ügyészségen is feljelentette a rendőrség Tribuszer Zoltánnét, a kilencvenes évek hírhedtté vált országos pilótajáték-szervezőjét.

A Baranya megyei rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott arról, hogy még március 16-án tizenkét rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás miatt gyanúsítottként hallgattak ki egy mecsekjánosi nőt. Felmerült, hogy az asszony magánszemélyektől különböző összegeket vett át, azt ígérve, haszonnal adja vissza, de ezek végül alig vagy egyáltalán nem teljesültek. A gyanúsított tagadja a bűncselekmény elkövetését.

A nőt a rendőrség ezenkívül hatóság félrevezetéséért feljelentette az ügyészségen, mert tavaly novemberben azt állította: 40 millió forintot raboltak el tőle, így több hitelezőjét nem tudta időben kifizetni.

Feljelentése alapján büntetőeljárás indult felfegyverkezve, jelentős értékre elkövetett rablás miatt. A nyomozók azonban kiderítették, hogy csak kitalálta a történetet. A rendőrség a nyomozást bűncselekmény hiányában még január 17-én megszüntette, majd kezdeményezte a nő felelősségre vonását.

A mecsekjánosi nő Tribuszer Zoltánné, a kilencvenes évek közepén országszerte hírhedtté vált pilótajáték szervezője.

A Baranya megyei bíróság 1996 júliusában, a Legfelsőbb Bíróság egy évvel később hirdetett ítéletet Tribuszerné és társai ügyében. Tribuszernét különösen nagy kárt okozó csalásokért, jogosulatlan pénzintézeti tevékenységért és magánokirat-hamisításért kilenc év börtönre ítélték. Az asszony ezt követően ismeretlen helyre távozott, nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, végül elfogták, és 1999 novemberében bevonult a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe.