Börtönt kért az ügyész a kutyát felgyújtó izsáki férfira

2011.03.30. 11:18

Letöltetndő börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyész annak a 62 éves izsáki férfinak a perében, aki felgyújtotta szomszédja kutyáját.

A vád szerint a férfi a háza kerítése mellet helyezett el acélhurkokat, hogy megvédje kertjét a kóbor kutyáktól. Amikor egy állat csapdába esett, kiment, leöntötte gázolajjal és meggyújtotta. A csapdába esett rottweiler, a szomszéd kutyája, bár bundája meggyulladt, kiszabadította magát a hurokból és hazamenekült. Az ügyész szerint biztosan elpusztult volna, ha a tüzet nem oltják el.

Az orvosi szakvélemény szerint a nyilvántartási számmal ellátott kutya mindkét fülének külső és belső oldalán másodlagos égési sérülések keletkeztek, az állat szemhéjai beduzzadtak, bal első lábán és a hát medencei tájékán 3-4 centiméter átmérőjű mélyreható sérülései voltak. A sebek 3-4 hét alatt meggyógyultak, ha nem történt fertőzés, akkor maradandó károsodás nélkül.

Az ügyészség szerint a férfi a kutyát indokolatlanul és oly módon bántalmazta, hogy az alkalmas volt arra, az állat maradandó egészségkárosodását, illetve elpusztulását okozza. A férfit állatkínzással vádolják, ügyét a kecskeméti városi bíróság tárgyalja majd.