Forgalommal szemben hajtott az autópályára, hárman meghaltak

2011.03.30. 08:57
Akárcsak két hete, Arnóth Sándor fideszes parlamenti képviselő halálakor, most is egy, a forgalommal szembe hajtó autós okozott halálos balesetet egy magyarországi autópályán. Egy 56 éves ercsi férfi két utassal autójában egyelőre ismeretlen helyen és ismeretlen okból hajtott fel rossz irányba az M6-osra. Egy kisteherautóval ütköztek, mindhárman életüket vesztették. A vétlen sofőr könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet.

Megint egy forgalommal szembe hajtó autós okozott halálos balesetet egy magyarországi autópályán. Az M6-os 50+100-as kilométerszelvényében, Iváncsa térségében, a Budapest felé tartó félpályán történt a baleset, amit egy Opel Corsa sofőrje okozott. A személyautó egy Renault Master kisteherautóval ütközött. A Corsa vezetője és két utasa a helyszínen életét vesztette, a Master sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett.

A legfrissebb adatok szerint mindhárom áldozat férfi. A sofőr 56, míg egyik utasa 55 éves. Harmadik társukat mostanra sikerült azonosítani, mint kiderült, 56 éves és hajléktalan.

"Mivel mindhárom utas meghalt, legfeljebb kívülálló tanúk vagy a térfigyelő kamerák felvételei alapján állapíthatjuk meg, hogy hol hajtott fel az autó a pályára" - mondta el érdeklődésünkre R. Szabó Ágnes, a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hogy miért, arra ennél nehezebb lesz választ találni, talán nem is fognak. Mindenesetre "a többi közlekedőnek eddig nem okozott problémát" a felhajtás az autópályára, ahol a többi magyarországi sztrádához hasonlóan jól láthatóan jelzik a felhajtókon, hogy melyik irányba tartanak.

A baleset miatt félpályás útlezárás van az M6-oson, a forgalmat Perkátánál a 6-os főútra terelik.