Csoki is kellett a 319 millió dolláros lottónyereményhez

2011.04.01. 00:01

Hét közösen lottózó állami alkalmazott nyerte meg a több amerikai államban játszott Mega Millions 319 millió dolláros (csaknem 60 milliárd forintos) főnyereményét - derült ki a nyereményátadást bemutató, csütörtöki élő televíziós közvetítésekből.

A társaság állandó számok nélkül, gépi szelvényekkel játszott, de a hihetetlen mázliban egy véletlen esemény is közrejátszott. Amikor ugyanis Mike Barth Albany belvárosába elment az újságoshoz, hogy a csoport nevében megvegye a lottót, megéhezett és úgy döntött, hogy vesz egy kis édességet, s ekkor valaki elé furakodott a sorban.

"A pultnál álltam. Én voltam soron, hogy megvegyem a szelvényt, de amikor lehajoltam egy csokiszeletért, valaki átnyúlt felettem és vett egy lottót" - mesélte a 63 éves férfi.

"Úgy gondoltam, hogy odaszólok, de aztán úgy döntöttem, hagyom az egészet. És megvettem a következő (gépi) szelvényt" - mondta az egyik újdonsült milliomos.

A csoport tagjai egyelőre nem döntötték el, hogy otthagyják-e az állásukat, de az elmondták, hogy a pénzből mosogatógépet és új autógumikat akarnak venni, meg ki szeretnék fizetni a gyerekeik főiskolai oktatását.

Az adó levonása után valamennyien 19,1 millió dolláros (csaknem 3,6 milliárd forintos) csekket kapnak.

A mostani volt az ötödik legnagyobb főnyeremény az amerikai Mega Millions lottójáték történetében.