Elmeszakértőket hallgatnak meg G. Ákos perében

2011.04.01. 06:46 Módosítva: 2011.04.01. 06:50
Az ellentétes igazságügyi elmeszakértői vélemények összevetésével és tanúk kihallgatásával folytatódik a másfél évvel ezelőtti pécsi egyetemi lövöldözés vádlottjának pere a Baranya megyei bíróságon.

Hajdu István, a Baranya megyei bíróság szóvivője közölte, hogy a bíróság az ügyben szakvéleményt adó valamennyi igazságügyi ideg-elmeszakértőt beidézte.

Erről amiatt döntött, mert a büntetőtanács védői indítványra korábban úgy határozott: bevonja a perbe azokat a szakértőket is, akik szerint a lövöldöző a tett elkövetésének idején - az eddig meghallgatott szakemberek álláspontjával ellentétben - nem enyhe, hanem súlyos fokban volt korlátozva cselekedetei súlyának felismerésében.

A bíróság két tanú kihallgatását is tervezi a mai tárgyalási napon.

Az ügyészség a 24 éves G. Ákost előre kitervelten, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a tavaly decemberben kezdődött büntetőperben. A vádirat szerint a gyógyszerészhallgató 2009. november 26-án a pécsi egyetem biofizikai intézetében pisztollyal megölte 19 éves csoporttársát, három embert pedig súlyosan megsebesített.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport