Kilenc év börtön a téglával támadó nőnek

2011.04.05. 18:20

Kilenc év börtönbüntetésre ítélte emberölésért és súlyos testi sértés kísérlete miatt a Somogy Megyei Bíróság kedden első fokon azt a fonyódi nőt, aki tavaly téglával fejbe vágta az élettársát, majd annak apjához is hozzávágott egy téglát - tájékoztatta Vadócz Attila, a bíróság sajtószóvivője az MTI-t.

Az italozó életmódot folytató pár egyik veszekedése tavaly júniusban mérgesedett el amiatt, mert a 39 éves, fonyódi Ágoston Józsefné nem főzött ebédet a hazatérő párjának, aki ezért megverte. Az asszony ezen annyira feldühödött, hogy amikor hátat fordított neki az élettársa, felkapott egy téglát és azzal nagy erővel fejbe vágta a férfit.

Az ittas férfi lefeküdt aludni, de másnap már nem tudott felkelni. Koponyalapi törést és agyzúzódást szenvedett, emiatt kórházba került, egy hónappal később pedig belehalt a sérüléseibe.

Az asszony az élettársa vitájukba beleszóló apját sem kímélte: hozzávágott egy téglát. Az idős embert csak súrolta a tégla, ennek következtében könnyű, horzsolásos sérülése keletkezett.

Az ügyész a történtek miatt emberölés és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat. A bíróság kedden a kilenc év börtönbüntetés kiszabása mellett a nőt tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíró enyhítő körülményként vette figyelembe az asszony büntetlen előéletét.

A vádlott enyhítésért, az ügyész súlyosbításért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport