Lányaival zsarolják az évszázad rablóját

2011.04.06. 10:05 Módosítva: 2011.04.06. 10:11
600 millió forintos lopott zsákmányra akarják rátenni a kezüket gengszterek, ezért zsarolják a tolvajt.

Egy előzetes letartóztatásban lévő férfi kisebbik lánya, Bianka (16) azt mesélte el a Blikknek, hogy az alvilág fenyegeti őt és nővérét, hogy megszerezhessék a hatalmas summát, amit apjuk lopott. A lány most biztonságban van egyik rokonánál, de testvérét alvilági emberek külföldre vitték. Először Hollandiába hurcolták, de onnan sikerült megszöknie, de hogy most hol van, azt nem tudják.

Biankának édesanyjával megromlott a viszonya, mivel ő kitart apja mellett, bármit is követett el. Nagyon fél, és félti Dianát is, akit azért hurcoltak el, hogy prostituáltat csináljanak belőle. Apjával egy hete tudott telefonon beszélni.

D. János a Brink's biztonsági őreként 2009. szeptember 4-én Miskolcon szolgálatban volt, amíg társa aludt, felnyitotta a szállításra váró pénzes konténereket, elemelt 525 millió forintot és közel százmilliónyi valutát. A pénz helyére téglákat tett, a biztonsági kamerákat pedig kikapcsolta. A lopásra csak két nap múlva, Budapesten, a cég központjában derült fény. Hónapokkal később Thaiföldön fogták el, de továbbra sem árulja el, hogy hova rejtette az évszázad zsákmányát. A félmilliárd forintot keresi a rendőrség, a biztonsági cég, a biztosítótársaság nyomozói és az alvilág is. Eddig eredménytelenül.