Leó, Szaniszló
5 °C
17 °C

Még mindig helyszínelnek a felrobbant házban

2011.04.07. 11:17 Módosítva: 2011.04.07. 11:41

Még mindig tart a helyszínelés és a tűzvizsgálat annál a Nefelejcs utcai háznál, amelyben szerdán robbanás történt. Statikust is várnak a helyszínre, bár egyelőre nem lehet bejutni az épületbe, a lépcsőt torlasz állja el. A tervek szerint a lakók még délelőtt kihozhatják otthonaikból legfontosabb értékeiket.

A robbanás a Nefelejcs utca egyik régi, kétszintes bérházának második emeleti lakásában történt. A mentésben 50 tűzoltó vett részt, minden bizonnyal gázrobbanás volt a lakásban. A történtek miatt a társasház mind a 29 lakását kiürítették. A házban 60-an éltek, közülük 10 lakás lakói, összesen 18 ember kért segítséget az önkormányzattól. Őket üres önkormányzati lakásokban, illetve egy panzióban helyezték el átmenetileg.

Miután a romokat eltakarítják, statikus szakértő vizsgálja meg a lakásokat, és dönti el, melyikbe lehet majd visszaköltözni. Ez hétvégéig eldől. A 29 lakás közül 6 önkormányzati, a többi magántulajdonban van. A házban két lakás - ahol a robbanás történt és egy másik - biztosan lakhatatlanná vált. A helyszínre statikust is várnak.