A H. ügyet megoldottam

2011.04.12. 14:32

Tizenhárom millió forintos tartozás miatt öltek meg egy férfit március 17-én a Komárom-Esztergom megyei Kesztölcön, számolt be az esetről a rendőrség.

A 64 éves áldozat pénzkölcsönzésből szerzett bevételekkel egészítette ki nyugdíját. Egyik adósával közjegyző előtt kötött szerződést még 2004-ben, a kölcsönre két ház és egy nyaraló volt a fedezet, ezt az ingatlan-nyilvántartásba is bejegyezték.

Az adós éveken át havonta több százezer forintot fizetett az áldozatnak. Amikor elmaradt az esedékes részletekkel, felszólítólevelet kapott tőle. Ezután felkereste kesztölc-klastrompusztai otthonában, vitatkozni kezdtek, majd a férfit több késszúrással megölte.

A nyomozást megkönnyítette, hogy az áldozat számítógépen könyvelte a törlesztéseket, és megőrizte a levélforgalmat. A házához vezető egyetlen úton a helyi takarékszövetkezet kamerája rögzítette az adós autóját, GPS-ében megtalálták az áldozat címét, és rokonának sms-ben írta meg, hogy "a H. ügyet megoldottam".

A gyanúsított eleinte panasszal élt a gyanú ellen, majd hazugságvizsgálatnak vetette alá magát, de az első kérdések után összeomlott, és elismerte az emberölést.

Ellene jelenleg is eljárás folyik, mert részese volt egy másfél milliárd forintos kárt okozó, gabona-közraktározással és váltóhamisítással kapcsolatos bűnügynek. Azóta alkalmazottként dolgozott, átlagos jövedelemmel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport