Az Országos Polgárőr Szövetség tagja fogott betörőket Tégláson

2011.04.14. 10:55

Tégláson az Országos Polgárőr Szövetséghez (OPSZ) tartozó helyi egyesület elnök-helyettese, Kolompár László és segítője fogtak el két betörőt, közölte Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön. A szolgálati kocsijával járőröző polgárőrt egy helybeli állította meg, mert elhunyt szomszédja üresen álló házában mozgást észlelt. Bementek, mire a betörők menekülni próbáltak. A polgárőr két segítőjével visszatartotta őket a korábban már riasztott rendőrség megérkezéséig, így a rendőrök elfogták a két behatolót.

A rendőrség a szomszédos település, Hajdúhadház kapitányságán állította elő a bűncselekmény elkövetőit, akik ellen lopás kísérlete miatt indítottak büntetőeljárást. A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.

A történések idején körülbelül 20 ember jelent meg a helyszínen, és videófelvételeket készítettek. Arról a rendőrségi szóvivő nem tudott beszámolni, hogy ők kik voltak. Korábban a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület még azt közölte, hogy nekik is szerepük volt az elfogásban. Csütörtöki sajtótájékoztatóján Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese már azt mondta: Tégláson és Hajdúhadházon két-két betörőt fogtak el a pártjához köthető polgárőrök.

Bényi Mónika hozzátette, hogy Kolompár László nyugalmazott rendőr zászlóst nyugalmazott törzszászlóssá lépteti elő a belügyminiszter, hosszú ideje végzett munkája miatt.