Vádemelés a nagymányoki darabolós gyilkos ellen

2011.04.15. 16:48

Benyújtotta a vádiratot a Tolna Megyei Főügyészség a 2010. szeptemberi nagymányoki darabolós gyilkosság ügyében, jelentette be az ügyészség szóvivője. Az ügyészség a bűncselekményt elkövető 20 éves nagymányoki férfit előre kitervelten, nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja, mondta Himmelné Ökrös Magdolna.

A vádirat szerint a férfi és a vele egy háztartásban élő, 32 éves féltestvére, a későbbi áldozat között gyakori volt a vita, szóváltás. A vádlott, miután elhatározta, hogy megöli féltestvérét, 2010. szeptember 28-án, éjszaka egy szekercével követte el a gyilkosságot. A szerszámmal hatszor sújtott le az áldozatra. A holttestet feldarabolta, a torzót lefényképezte, és egy 40 másodperces videofilmet készített róla, amelyet feltöltött a számítógépére.

A férfi másnap egy vendéglátóhelyen ismerősének elmondta a történteket, de az nem hitt neki. Egy másik embernek a videofelvételt is átadta, aki bejelentette a bűncselekményt a rendőrségen.

A szóvivő ismertetése szerint a vádlott a gyilkosság elkövetése előtt marihuánát fogyasztott, de teljesen beszámítható állapotban volt, ugyanakkor megállapítható, hogy pszichopátiás személyiségzavarban szenvedett.