Vilmos herceg nélkül próbálták saját esküvőjét

2011.04.16. 14:57

Esküvői próbát tartott pénteken a Westminster székesegyházban Kate Middleton a két tanúval, valamint a koszorúslányokkal és fiú partnereikkel, annak érdekében, hogy minden rendben menjen április 29-én, a szertartás napján.

A próbán a menyasszony mellett jelen volt húga, Pippa, valamint a vőlegény öccse, Harry herceg is - ők lesznek a jegyespár tanúi.

Nem tudott azonban részt venni maga a vőlegény, Vilmos herceg, aki épp szolgálatban volt munkahelyén, az anglesey-i mentőhelikopter-bázison. Az esküvői próba idejére lezárták a londoni katedrálist a turisták elől.

Vilmos herceg és Kate Middleton szűk két hét múlva, április 29-én délelőtt 11 órakor fogad örök hűséget egymásnak. A fiatalok nyolc évvel ezelőtt találkoztak egymással, eljegyzésüket pedig tavaly novemberben jelentették be.

Vilmos herceg és Kate Middleton
Vilmos herceg és Kate Middleton

Közben a The Daily Telegraph azt írja, a konzervatív-liberális brit kormánykoalíció már vizsgálja, hogyan lehetne megváltoztatni a jelenleg érvényben lévő trónutódlási szabályt, mely szerint a koronát csak férfiak örökölhetik.

Ha a diszkriminatív törvényt sikerül megváltoztatni, Vilmos és Kate elsőszülőtt gyermeke akkor is Nagy-Britannia uralkodója lehetne, ha történetesen lánynak születik.