Hétpecsétes titok Roháč ideszállítása

2011.04.18. 08:36

Még maguk az aktagazdák sem tudják, hogy pontosan mikor hozzák Budapestre Jozef Roháčot, akit Szlovákia a múlt héten adott ki jogerős ítélettel, írja a Blikk.

Az is elképzelhető, hogy a Fenyő-gyilkossággal összefüggésbe hozott férfi már Magyarországon van, az eddigi gyakorlat ugyanis az volt, hogy utólag közölték egy-egy nehézfiú ideszállítását.

Egy informátor mindenesetre elmondta, hogy legalább három útvonalat dolgoznak ki. "Az ideális és legjobb megoldás az volna, ha Pozsonyban szlovák kommandósok helikopterre ülnének Roháčcal, akit Budapesten magyar kommadósok vennének át. Persze az ideális megoldás mindig a legdrágább, így vélhetően szoros felügyelettel, páncélozott biztonsági autókkal hozzák majd Budapestre" – mondta a szakértő.

Fotó: Mohai Balázs
Fotó: Mohai Balázs

Fenyő János vállalkozót, a Vico Rt. vezetőjét 1998. február 11-én lőtték le Budapesten, amikor a Margit körút és a Margit utca kereszteződésében megállt a pirosnál. Szemtanúk szerint a tettes a helyszínről gyalog menekült el, útközben eldobálta a kezében lévő fegyvert, valamint sapkáját és kabátját is, majd beszállt egy rá várakozó autóba. A sapkában egy hajszál volt, ami a DNS-vizsgálat szerint Jozef Roháčé.