Tönkretettek egy drága ajtót a kommandósok

2011.04.18. 08:14

Fazekas Ferencék tavaly november 27-én hajnali fél négy körül hatalmas puffanásra riadtak fel zuglói lakásukban. A Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai próbálták rájuk törni az ajtót, mert azt hitték, a férfinak köze van a tűzpárbajjal végződött kispesti bankrabláshoz, írja a Blikk.

Kiderült, hogy a nyílt utcán lelőtt bankrabló, K. Lajos zsebében egy Fazekas nevére szóló forgalmit találtak. Fazekas K. Lajos testvérének, Árpádnak tett szívességet a kocsival (erről közjegyzői okirat is született), amelyet a rablás során nem is használtak.

A férfit bilincsben elvitték, de három órával később kiengedték, miután kiderült, hogy ártatlan.

Az ajtóban 350 ezer forintos kár keletkezett, ennek megtérítésére kérvényt nyújtottak be a BRFK-ra. Négy hónap elteltével kaptak választ, de abban csak annyi állt, hogy az ügyben a TEK az illetékes.

A terrorelhárítók szerint a BRFK nyomozói az ajtón keresztül felszólították a lakókat az ajtó kinyitására, negyed óráig kommunikáltak velük, de többszöri felszólítás ellenére sem tettek eleget a kérésnek, közölték, hogy nem jönnek ki. A BRFK ekkor kérte a TEK segítségét. Még vizsgálják, hogy jogos-e a kártérítési igény.