Olivér
5 °C
8 °C

Kigyulladt egy üres metró a 3-as vonalán

2011.04.19. 13:19 Módosítva: 2011-04-20 08:43:03

A tűzoltók eloltották a 3-as metró vonalán kigyulladt szerelvényt – közölte Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője.

A lángok a szerelvény első kocsijában csaptak fel, de átterjedtek a másodikra is. A tűzoltók a még esetlegesen parázsló részeket keresik. A végleges oltás után vizsgálják a tűz okait.

Három BKV-dolgozót álarcban vittek a felszínre, a mentők megfigyelésre kórházba vitték őket.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, munkájukat nehezítette, hogy az alagutat megtöltő sűrű füstben kellett dolgozniuk.

A szerelvény egyébként az Árpád híd és a Forgách utca között gyulladt ki, az Árpád hídi megállótól körülbelül háromszáz méterre. Mindkét állomást kiürítették.

A BKV fődiszpécsere korábban úgy tájékoztatott, hogy egy műszaki hibás, utasok nélkül közlekedő szerelvény gyulladt ki két megálló között.

Kedd estére a metróforgalom a vonal teljes hosszán helyreállt, korábban pótlóbuszok szállították az utasokat az érintett szakaszon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?