A jeges tengerbe ejtették a nyugdíjas utast

2011.04.20. 21:56

Nagyon szomorú véget ért egy régen várt kirándulás a Richardson házaspárnak. A nyugdíjas pár március végén indult útnak egy óceánjáró sétahajóval, hogy még az északi sarkkörön is túl megtekintsék a híres sarki fényt, számolt be a Daily Mail.

Útközben azonban Janet Richardson rosszul lett, és a hajó orvosa attól tartott, hogy nem tudja megfelelően ellátni. Ezért a kapitány segítséget kért a norvég hatóságoktól. Meg is érkezett egy mentőhajó, hogy azzal szállítsák a közeli Bodo nevű városba az idős beteg hölgyet.

Az óceánjárót és a mentőhajót egymás mellé navigálták. Richardson asszonyt egy hordágyon igyekeztek áttenni az egyik járműről a másikra.

Sajnálatos módon azonban Mrs. Richardson leesett a hordágyról, bele a jéghideg tengerbe. A kavargó víz mínusz három fokos volt.

A beteg nőre szerencsére mentőmellényt húztak, ennek köszönheti, hogy még életben van. Így is nagyon rossz állapotban van, beszélni sem tud, felépülésében csak reménykedni lehet.

A hölgy legalább négy percet töltött a jeges tengerben, mire kimentették. A mentőhajó fedélzetére emelve kiderült, hogy nem lélegzik. Szájon át mesterséges lélegeztetéssel keltették életre, majd szállították a bodoi kórházba.

Mindez március 29-én történt. Múlt szerdán került a hölgy olyan állapotba, hogy hazatérhetett Nagy-Britanniába, de továbbra is kórházi ápolásra szorul.