Olasz rendőrök fogták el Ophélie barátját

2011.04.20. 07:49
Két éves bujkálás után fogták el az olasz rendőrök Ophélie Bretnacher egykori barátját. A Dunában holtan talált erasmusos diáklány barátját eddig hiába keresték hozzátartozóinál, hiába küldtek idézést, sehol nem találták. A Blikk szerint egy igazoltatás alkalmával akadtak rá.

Ophélie Bretnacher francia cserediákként az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra. Utoljára 2008. december 4-én éjjel egy belvárosi szórakozóhelyen látták, ahonnan hazafelé indult, de a Lánchídnál nyoma veszett. Holttestére 2009. február 12-én, a Csepel-sziget egyik öblében hajósok találtak rá. Tanulmányai alatt közte és az olasz Paolo Pierre között szerelmi viszony alakult ki, vele volt az eltűnése éjszakáján is. Paolo Pierre másnap elhagyta Magyarországot.

A Blikk szerint a fiatalembert két évnyi hiábavaló keresés után találták meg az olasz rendőrök. Valóban megtalálták az olasz hatóságok az egyik olasz állampolgárt, akinek kihallgatását jogsegély keretében mi kértük. A két másik olasz állampolgárt, úgy tudjuk, még nem sikerült megtalálnia a kinti rendőröknek – mondta a lapnak Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője, de hozzátette, hogy a nyomozás továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik.

Az újság úgy tudja, hogy az olasz fiatal tanúvallomásában több ellentmondás is van, ráadásul az a két, ugyancsak olasz fiatalember, akik megtalálták a lány táskáját, úgy tűnik, hogy állításukkal ellentétben ismerték Paolo Pierre-t. A megtalált női táskát nem a rendőrségre vitték, hanem annak tartalmát átnézték, és a lány telefonjáról egy ismerőst hívtak fel, s neki adták oda. Azt, hogy Paolo Pierre pontosan mit vallott, még nem tudni, ahogy azt sem, hogy a szakértői vélemények és az általuk elmondottak közti ellentmondások elegendőek-e a fiatalember gyanúsításához.

Francis Bretnacher, az apa már korábban is utalt gyanújára, hogy Ophélie-t meggyilkolták, nem pedig öngyilkos lett. Mint elmondta, életvidám lánya nem volt hajlamos a depresszióra, így az sem valószínű, hogy az öngyilkos lett volna. Az mindenesetre a családnak is gyanús volt, hogy az olasz fiatalember egyáltalán nem volt együttműködő a hatóságokkal, és nem törte magát szerelme megtalálásáért. A szülők próbálták vele felvenni a kapcsolatot, sikertelenül.