Elrabolták Kaspersky fiát

2011.04.21. 15:43 Módosítva: 2011.04.21. 16:17

Elrabolták az orosz Kaspersky Lab tulajdonosa, Jevgenyij Kaszperszkij fiát. A hírek szerint a fiúért 4,09 millió dollár váltságdíjat kérnek.

A Lifenews.ru azt írja, hogy a 20 éves Ivan Kaszperszkijt egy ismeretlen férfi rabolta el kedd reggel Moszkvában, a váltságdíjat pedig telefonon követelte az apától. A Londonban tartózkodó cégvezető Moszkvába repült.

A Gazeta.ru szerint a fegyveres erők megerősítették az elrablás hírét, de további részleteket nem árultak el az esetről.

Az Interfax hírügynökség ugyanakkor csak annyit írt, hogy Ivan Kaszperszkij kedd reggel tűnt el, egyelőre keresi őt a rendőrség. Hivatalos reagálás a hatóságok részéről még nem érkezett.

Apja a Kaspersky Lab nevű cég társalapítójaként számítógépes biztonsági programokból és vírusirtó szoftverekből gazdagodott meg; a Forbes Russia magazin több mint 500 millió euróra becsülte a 46 éves matematikus vagyonát.

Az Interfax orosz hírügynökség biztonsági forrásokból úgy tudja, a rendőrség és a különleges erők keresik az emberrablókat.