Repülős Gizi nem bír magával

2011.04.26. 18:20 Módosítva: 2011.04.26. 18:33
A Balaton-parton fogták el a napokban a Repülős Gizi néven ismertté vált tolvajt. Besurranásos lopás miatt indított eljárást ellene a fonyódi rendőrkapitányság, közölte a Somogy megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

A több mint ötven éve besurranásos lopásokat elkövető nyolcvanöt éves asszony ezúttal Balatonbogláron bukott le. Pénteken jelentették a fonyódi rendőrkapitányságon, hogy egy balatonboglári családi házba besurrant valaki, az ott lakók figyelmetlenségét kihasználva, értékek után kutatott, és magával vitt két gyűrűt.

A fonyódi rendőrökhöz már korábban eljutott annak a híre, hogy Repülős Gizi felbukkant a környéken, különböző parókákkal álcázva magát. A rendőrök forró nyomon indultak a nyomába, majd a balatonlellei rendőrőrs járőrei rövid időn belül elfogták, és előállították.

A nő tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A Repülős Gizi néven elhíresült K. Sándorné elhagyja a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság fogdáját 2011. február 8-án este
A Repülős Gizi néven elhíresült K. Sándorné elhagyja a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság fogdáját 2011. február 8-án este

K. Sándorné Bodnár Gizella az 1950-es években vált ismert tolvajjá, és azért kapta a Repülős Gizi nevet, mert gyakran közlekedett belföldi légi járatokkal. Korábban összesen 22 és fél évi fegyház-, illetve börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság. Legutóbb februárban Bicskén állították elő a rendőrök, mert egy családi házból emelt el pénzt.