Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Késett a mentő, ezért ütött

2011.05.02. 10:37

Szabadlábon védekezhet az a 34 éves ceglédi férfi, aki tegnap este ököllel támadt a hívására kiérkező mentősökre. Az eset még vasárnap kora este történt, a mentőt fél hatkor riasztották egy ceglédi lakáshoz, rosszulléthez. Öt percen belül ki is értek egy esetkocsival, a kocsiból kiszállni azonban már nem tudtak.

A háznál ugyanis egy körülbelül 15-20 fős társasággal találkoztak, amelynek tagjai odarohantak a kocsihoz, szidalmazták a benne ülőket, M. István, a gyerek apja pedig ököllel ütni kezdte a jármű szélvédőjét. A mentők ekkor visszatolattak az utca végéig, és segítséget kértek a rendőrségtől.

Mint később kiderült, a családnál épp vendégség volt, mikor a kisfiú rosszul lett, ezért riasztották a mentőket, ám az apuka szerint túl lassan értek ki a helyszínre. A gyerek egyébként jobban lett, mire a mentősök megvizsgálhatták, ezért kórházba szállításra sem volt szükség.

Győrfi Pál, a mentők szóvivője azt mondta: feljelentést tesznek az ügyben, mert szerintük nemcsak közfeladatot ellátó személy elleni erőszak történt, hanem akadályozták is a mentőket abban, hogy ellássák a feladatukat. Győrfi szerint a történtek miatt másfél órán át nem tudott részt venni az esetkocsijuk az ügyeleti munkában.

A Ceglédi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indít eljárást a férfi ellen. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a férfit gyanúsítottként kihallgatták.