Jenő
-3 °C
6 °C

Késett a mentő, ezért ütött

2011.05.02. 10:37

Szabadlábon védekezhet az a 34 éves ceglédi férfi, aki tegnap este ököllel támadt a hívására kiérkező mentősökre. Az eset még vasárnap kora este történt, a mentőt fél hatkor riasztották egy ceglédi lakáshoz, rosszulléthez. Öt percen belül ki is értek egy esetkocsival, a kocsiból kiszállni azonban már nem tudtak.

A háznál ugyanis egy körülbelül 15-20 fős társasággal találkoztak, amelynek tagjai odarohantak a kocsihoz, szidalmazták a benne ülőket, M. István, a gyerek apja pedig ököllel ütni kezdte a jármű szélvédőjét. A mentők ekkor visszatolattak az utca végéig, és segítséget kértek a rendőrségtől.

Mint később kiderült, a családnál épp vendégség volt, mikor a kisfiú rosszul lett, ezért riasztották a mentőket, ám az apuka szerint túl lassan értek ki a helyszínre. A gyerek egyébként jobban lett, mire a mentősök megvizsgálhatták, ezért kórházba szállításra sem volt szükség.

Győrfi Pál, a mentők szóvivője azt mondta: feljelentést tesznek az ügyben, mert szerintük nemcsak közfeladatot ellátó személy elleni erőszak történt, hanem akadályozták is a mentőket abban, hogy ellássák a feladatukat. Győrfi szerint a történtek miatt másfél órán át nem tudott részt venni az esetkocsijuk az ügyeleti munkában.

A Ceglédi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indít eljárást a férfi ellen. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a férfit gyanúsítottként kihallgatták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?