Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szabadon engedték a verekedő képviselőt

2011.05.02. 10:57
DPECS20110502017

Szabadlábra helyezte a Pécsi Városi Bíróság hétfőn Polgár Károly mohácsi független képviselőt, aki múlt pénteken rátámadt a város fideszes polgármesterére, Szekó Józsefre.

Hajdu István, a bíróság elnöke azt mondta: a bíróság azért utasította el az előzetes letartóztatásra vonatkozó ügyészségi indítványt, mert bár a megalapozott gyanú fennáll, a letartóztatás különleges feltételei hiányoznak.

A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak gyanújával pénteken vette őrizetbe a volt jobbikos Polgár Károlyt, aki a mohácsi képviselő-testület ülésén bántalmazta Szekó József polgármestert.

Szekó az incidenst követően azt mondta: a testületi ülés szünetében egy papírhalmazt és egy lökhárító darabját talált az asztalán. A zárt ülés kezdetén megkérdezte, ki tette oda, mire Polgártól azt a választ kapta, hogy "ajándék neked, és a te szemeted".

"Fogtam a csomagot, hogy visszavigyem neki. Miközben felé mentem, folyamatosan szidalmazott, rákosizott, idiótának nevezett. Amikor odaértem, ennek hatására elé dobtam a papírjait, és megkértem, moderálja magát. Miután elfordultam, hogy visszamenjek a helyemre, leütött" - mondta a polgármester.

DPECS20110502016

Polgár viszont a bama.hu-nak azt nyilatkozta: Szekó ütött elsőként. "Mikor odajött hozzám, megragadta a nyakkendőmet, és megütötte a mellkasomat. Védekeztem, visszaütöttem" - mondta a képviselő.

Az ülésteremben jelen lévő Emmert Péter mohácsi szocialista képviselő szerint Polgár ütötte meg először Szekót, melynek következtében a polgármester a földre esett, de támadója tovább verte és rugdosta.