Mentőkre támadt egy férfi Dióskálon

2011.05.03. 17:15

Egy sérülthöz kiérkezett mentőautó személyzetére támadt egy férfi a Zala megyei Dióskálon, tájékoztatott Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A mentőautó sofőrje tett bejelentést hétfő délután a keszthelyi rendőrkapitányságon, miután egy dióskáli családi ház udvarán rá és mentőápoló társára támadt egy férfi. Éppen egy sérültet láttak el, eközben őt és kollégáját az ott tartózkodó férfi több alkalommal meglökte, rugdosta, ezzel akadályozva a munkájukat. A mentőápoló és a gépkocsivezető nem szenvedett sérülést.

A rendőrök elfogták és előállították az erőszakoskodót, aki ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Vasárnap Cegléden támadták meg az Országos Mentőszolgálat egyik esetkocsiját. A mentők, akiket egy ceglédi lakáshoz, rosszulléthez riasztottak, nem tudtak kiszállni a kocsiból, mert a háznál egy körülbelül 15-20 fős társasággal találkoztak, a csoport tagjai odarohantak a kocsihoz, szidalmazták a benne ülőket, majd egy férfi ütni, verni kezdte a járművet, amiért szerinte késve érkezett ki a mentőautó a helyszínre. A férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt eljárás indult.