Elkapták az egyik taxisverőt

2011.05.04. 13:00

A rendőrök egy nap alatt elfogták a kedden hajnalban, Budapesten megvert taxis egyik feltételezett támadóját. Azonosították mindkét gyanúsítottat, de a 21 éves F. Lászlót még keresik, országos elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Keddre virradó éjszaka megtámadtak egy taxist Budapesten. A férfi életveszélyesen megsérült. A támadás éjjel 1 óra körült történt, a sofőrre két fiatal férfi rontott rá. A támadók egy VIII. kerületi címre vitették magukat, majd a Kisfuvaros utcában közölték, nem tudnak fizetni, pénzük a lakásban van. A sofőrt felhívták a lakásba, majd a lépcsőházban bántalmazták és az autó kulcsait elvették. Az áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett. A támadók a kocsit egy XV. kerületi parkolóban hagyták.

Rendőrök helyszínelnek egy XV. kerületi parkolóban, ahol megtalálták a taxit. (Fotó: Mihádák Zoltán)
Rendőrök helyszínelnek egy XV. kerületi parkolóban, ahol megtalálták a taxit. (Fotó: Mihádák Zoltán)

A rendőrök alig 24 óra alatt azonosították a feltételezett támadókat. Egyiküket erzsébetvárosi lakásán elfogták kedd este. Az elfogott férfit gyanúsítottként hallgatták ki, de tagadott. A rendőrség kéri az ügyészséget, hogy indítványozza a bíróságnál a 25 éves férfi előzetes letartóztatását.