Öt lefejezett holttest Mexikóváros mellett

2011.05.04. 11:05
Négy holttestet egy autóban találtak meg, az ötödiket pedig az autótól nem messze egy zsákban.

Mexikóváros egyik peremkerületében öt lefejezett holttestet talált a rendőrség, rajtuk olyan jellel, ami valószínűsíti, hogy drogbandák közötti ellenségeskedések áldozatairól van szó. Alfredo Castillo, Mexikó szövetségi állam főügyésze szerdán elmondta, hogy a holttestek közül négyre egy gépkocsiban bukkantak rá, míg az ötödikre az autótól nem messze egy műanyagzsákban.

Bár a mexikói főváros nem sokat érez az országnak elsősorban az északi területeit sújtó drogháborúból, a közelben, Mexikóvárostól nyugatra már nemegyszer előfordultak a kábítószerrel összefüggésbe hozható halálos bűncselekmények.

Közben Mexikó egyik északi államának, Durangónak a fővárosában is emberi maradványokat, összesen hat csontvázat találtak egy gödörben. A szövetségi állam Chihuahuával és Sinaloával együtt alkotja az úgynevezett mexikói aranyháromszöget, és itt bujkál a befolyásos Sinaloa drogkartell vezetője is.

A hatóságok nemrég az északkeleten fekvő Tamaulipas államban tártak fel tömegsírokat, amelyekből összesen 183 holttestet ástak ki, feltehetően a "Los Zetas" nevű kartell áldozatait.