Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öt lefejezett holttest Mexikóváros mellett

2011.05.04. 11:05
Négy holttestet egy autóban találtak meg, az ötödiket pedig az autótól nem messze egy zsákban.

Mexikóváros egyik peremkerületében öt lefejezett holttestet talált a rendőrség, rajtuk olyan jellel, ami valószínűsíti, hogy drogbandák közötti ellenségeskedések áldozatairól van szó. Alfredo Castillo, Mexikó szövetségi állam főügyésze szerdán elmondta, hogy a holttestek közül négyre egy gépkocsiban bukkantak rá, míg az ötödikre az autótól nem messze egy műanyagzsákban.

Bár a mexikói főváros nem sokat érez az országnak elsősorban az északi területeit sújtó drogháborúból, a közelben, Mexikóvárostól nyugatra már nemegyszer előfordultak a kábítószerrel összefüggésbe hozható halálos bűncselekmények.

Közben Mexikó egyik északi államának, Durangónak a fővárosában is emberi maradványokat, összesen hat csontvázat találtak egy gödörben. A szövetségi állam Chihuahuával és Sinaloával együtt alkotja az úgynevezett mexikói aranyháromszöget, és itt bujkál a befolyásos Sinaloa drogkartell vezetője is.

A hatóságok nemrég az északkeleten fekvő Tamaulipas államban tártak fel tömegsírokat, amelyekből összesen 183 holttestet ástak ki, feltehetően a "Los Zetas" nevű kartell áldozatait.