Véletlenül dobták fejbe pezsgősüveggel a tatabányai kislányt

2011.05.04. 12:55
Még szüleik előtt is eltitkolták tettüket azok a tatabányai kamaszok, akik március 7-én egy tízemeletes panelház tetejéről ledobott üveggel életveszélyes sérülést okoztak egy 11 éves kislánynak. A rendőrség szerint nem szándékosan találták fejbe áldozatukat.

Két hónapig tartó nyomozás után a rendőrség megtalálta azt a 11 éves fiút és 12 éves lányt, akik lehajítottak egy pezsgősüveget egy tízemeletes ház tetejéről Tatabányán, életveszélyes sérüléseket okozva ezzel egy 11 éves kislánynak. A nyomozócsoport azt is megállapította, hogy a két kiskamasz nem szándékosan dobta fejbe a kislányt.

A két gyerek egy őket csúfoló csoport elől menekült be a tízemeletes házba. Szétnéztek a tetőn, lerúgtak egy üvegdarabot, majd ezen felbuzdulva kitalálták, hogy ledobják azt a két üveget, amit a tetőn találtak.

A fiú végül meggondolta magát, de a lány ledobta a pezsgősüveget. Hallották a sikoltást, látták, hogy fejentaláltak egy lányt, de elmenekültek és szüleik előtt is eltitkolták a történteket.

Az elkövetők életkoruk miatt nem büntethetők, családi körülményeik, életvitelük nem mondható rendezetlennek. Ügyüket az eljárás után átadják a gyámhatóságnak, az pedig a családi körülmények vizsgálata után javasolhat további intézkedést.

A nyomozás során csaknem kétszáz lakásban hallgattak meg embereket. Adatokat gyűjtöttek az iskolákban, és megtalálták azt a baráti társaságot is, amely még 2010 decemberében a tetőn hagyta az üvegeket. Az egyik lakó a helyszínről fényképeket készített, az ezen látható személyek ellenőrzése is segítette a tettesek megtalálását.

Mivel a nyomozás rendőri eszközökkel vezetett sikerre, a kitűzött 250 ezer forintos nyomravezetői díjat a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság visszavonta. A városi önkormányzat is ugyanennyit ajánlott fel, ezt a nyomozásban közreműködők jutalmazására, illetve eszközvásárlásra fordítják.

Az áldozat a történtek óta sikeres koponyaműtéten esett át, már elhagyhatta a kórházat.