Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Uzsorásbandát fogtak Ózdon

2011.05.05. 12:29
Elfogtak egy két nőből és négy férfiból álló uzsorásbandát Ózdon. Volt olyan áldozatuk, akinek húszezer forintot adtak kölcsön, majd 1,8 milliót vettek el tőle. A nem fizetőket megfenyegették, volt, akit azzal, hogy levágják a fejét. A házkutatások során kardot is találtak náluk.

Hat uzsorást tartóztatott le a rendőrség Ózdon. Az uzsorások a gyanú szerint bűnszövetségben követtek el bűncselekményeket, áldozataikat fenyegették és zsarolták is.

A banda két nőből és négy férfiból áll, 18-41 évesek. 50-100 százalékos kamatra adtak kölcsön pénzt. A nem fizetőket folyamatosan fenyegették, volt, akit azzal, hogy levágják a fejét. A sértettek között van olyan család is, amelyik húszezer forintot kért kölcsön 2007-ben, azóta 1,8 milliót fizetett vissza. Egy másik családtól összesen tízmillió forintot vettek el - a család olyan nehéz anyagi helyzetbe került, hogy a gyerekeik éheztek, ezért állami gondozásba kerültek.

Az uzsorások boltot is nyitottak, ahol ugyan felírásra, de irreálisan magas áron vásárolhattak áldozataik, akiktől a hónap elején elvették a családi pótlékot és a segélyt.

A rendőrség 11 rendbeli zsarolással, 9 rendbeli bűnszövetségben elkövetett uzsorázással és egyrendbeli jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel vádolja a bandát. A házkutatások során a rendőrök az adósok nyilvántartására használatos füzetek mellett az ingatlanok adásvételi szerződéseit, valamint késeket, kardokat, egyéb szúrófegyvereket és egy gáz riasztó fegyvert is találtak.

A rendőrség közlése szerint a hat gyanúsított közül négyen büntetett előéletűek, korábban súlyos bűncselekmények miatt ítélte el őket a bíróság. A rendőrök kezdeményezték mind a hat uzsorás előzetes letartóztatását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?